MICROBLADING

Microblading ook wel semi-permanente wenkbrauwen of hairstrokes genoemd, is een nieuwe techniek in de permanente make-up. We tekenen elk haartje individueel met een blade en kiezen hetzelfde kleurpigment als jouw natuurlijke wenkbrauwharen.  Zo bekom je  het meest natuurlijke resultaat.

De naaldjes zijn flinterdun waardoor er zéér fijne haartjes getrokken kunnen worden (flinterdunne krasjes in je huid waarin het pigment achterblijft). We kijken naar de vorm van het gezicht en volgen de eigen haargroeirichting. Enkel dan bekom je het beste resultaat. Op die manier creëren we een hele wenkbrauw of vullen we een missend stukje wenkbrauw op.

Na 6 weken plannen we de nabehandeling in en perfectioneren we het model en de kleur van jouw wenkbrauwen indien nodig natuurlijk.


HOELANG BLIJFT MICROBLADING?

Microblading  houdt ongeveer 1 jaar tot 1,5 jaar afhankelijk van je huidtype en levensstijl.  Heb je een vette huid dan kan je de kleur sneller moeten laten opfrissen/bijwerken. Zwem je veel, zon je veel…..zijn ook enkele factoren waardoor de kleur sneller lichter kan worden.


DOET HET PIJN?

Wij gebruiken een goede verdovende creme/vloeistof zodat je er haast niks van voelt.

Kom dus met een gerust hart langs bij Beautology want wij zorgen voor jou!


UITTEKENEN

We beginnen met het uittekenen van de wenkbrauwen. Er zijn weinig vrouwen die perfect symmetrische wenkbrauwen hebben maar met de juiste techniek kan dit gecorrigeerd worden.

VOORBEREIDING VAN DE HUID


 • Niet epileren/waxen/verven 3 dagen voor de behandeling
 • Vermijd zonnebank 2 weken voor de behandeling
 • Geen alcohol 24u voor de behandeling
 • Gebruik van vitamine a/retinol stoppen 3 weken voor de behandeling
 • Geen botox tot 3 weken voor de behandeling
 • Draag geen make-up op de dag van behandeling zodat we de juiste kleur kunnen kiezen aan de hand van je huidtype. Je mag je make-up meebrengen om achteraf aan te brengen (uitgezonderd de behandelde zone)

NABEHANDELING

Was je wenkbrauwen,  2X per dag met anti-bacteriële of PH neutrale zeep zoals Eucerine ( enkel de eerste dag) Met een vochtig wattenschijfje met zeep zachtjes deppen,  droogdeppen met een tissue. Lymfevocht  belemmert de genezing.

 • Gebruik géén reinigingsproducten die zuren bevatten zoals glycolics of retinol.
 • Breng een DUN laagje zalf (meegekregen) aan met een wattenstaafje 
 • Douchen: geen heet water in je aangezicht/wenkbrauwen
 • Vermijd  zonnebank of zonnebaden tot 2 weken na de behandeling
 • Niet krabben aan korstjes
 • Oefen geen sporten uit waarvan je sterk gaat zweten tot 2 weken na de behandeling
 • Geen sauna tot 2 weken na de behandeling

Medische conditie:

Wanneer je bloedverdunners of ander medicatie inneemt, is het noodzakelijk dat je dit meldt. Ook wanneer je aan de volgende aandoeningen lijdt, zou Beautology dit graag weten om problemen te voorkomen. 

 1. geelzucht
 2. epilepsie
 3. oedeem (zwelling, vocht)
 4. keloïdvorming (wildvleesvorming)
 5. personen met een vette huid zijn  geen geschikte kandidaten voor microblading. Het pigment verspreidt zich onder de huid waardoor de strokes gaan verbreden. PMU hairstrokes (met een apparaat )zijn wel een oplossing ofwel een Powder/ Shading  brow!  PMU hairstrokes geeft een gelijkaardig natuurlijk resultaat als microblading. 
 6. diabetes
Scroll to Top